Focussen is een werkwijze waarbij u aan de slag gaat met lijfelijke ervaringen, anders dan pijn. U kunt denken aan bijvoorbeeld een onbehagelijk gevoel wat u ervaart bij bepaalde gebeurtenissen of onduidelijke lijfelijke reacties bij bijvoorbeeld (oude) trauma’s. Het is een stapsgewijze aanpak met beide benen op de grond. Door het focussen kunt u duidelijk krijgen wat u bezig houdt en zet het veranderingen in werking die lijfelijk voelbaar zijn.

U kunt individueel een aantal focussessies afspreken om te werken aan veranderingsprocessen bij individuele problematiek, zorgen of lijfelijk ongemak. Bij ernstige chronische ziekte kunt u de lichamelijke pijn niet veranderen, maar wel de wijze waarop u met de ziekte omgaat. Het kan versterkend werken en u ondersteunen met het dragen van de ziekte.

In groepsverband met het focussen kennismaken is ook een mogelijkheid. Regelmatig organiseer ik groepstrainingen van ongeveer zes personen. U leert dan, naast zelf te focussen, ook de begeleiderspositie in te nemen. Het traject bestaat uit zes avonden, die in onderling overleg vastgesteld worden. Het oefenen is belangrijk om het uzelf eigen te maken. Wilt u het professioneel inzetten, dan volgt een langdurig traject van theoretische onderbouwing en verdieping. De onderdelen: focussen en dromen, de inner-criticus en focussen met kinderen kunnen dan onderwerpen zijn.

Wilt u meer weten over focustraining? Kijk dan op: www.focussen.nl

Vrijblijvend contact

Wilt u weten wat Spelend Bewegend Werkend voor u kan betekenen? Meer informatie ontvangen of een afspraak maken voor een vrijblijvende gesprek? Zo kunt u ons bereiken:

Westerstraat 256
1601 AS Enkhuizen

0228 31 7015
info@spelendbewegendwerkend.nl
 

Vrijblijvend contact